понеділок, 19 лютого 2007 16:48

Найгнучкіший європеєць поселиться в Києві

Автор: фото: Євген БЄЛИЙ
  Тарас Надточій пролазить через тенісну ракетку у херсонському нічному клубі ”Шоколад”. Її діаметр 80 сантиметрів, а окружність плечей чоловіка 1 метр 4 сантиметри
Тарас Надточій пролазить через тенісну ракетку у херсонському нічному клубі ”Шоколад”. Її діаметр 80 сантиметрів, а окружність плечей чоловіка 1 метр 4 сантиметри

"У мене вже немає бажання їздити за кордон, — каже 27-річний Тарас Надточій. — Хоча в Україні таких грошей ніколи не зароблю".

Нещодавно чоловік купив квартиру у столиці. Зараз у помешканні ремонт. Найближчим часом планує переїхати до Києва разом із дружиною.

Надточія називають "людиною-гумою". Він може пролізти через тенісну ракетку, викручувати суглоби щонайменше на 360 градусів чи розчавити яйце лопатками. Працює в жанрі так званого конторшингу.

Тарас каже, що в Європі, крім нього, такі трюки робить іще один чоловік — 42-річний Мухтар Гусейн-Гаджієв. Однак через вік йому не все вдається.

Народився Надточій у Херсоні. Здібності почав розвивати в 20 років. Якось подивився передачу, в якій підліток робив трюки з руками та ногами. Вирішив спробувати. На той час Тарас займався кікбоксингом. Але тренери казали, що має дуже гнучкі суглоби й може серйозно травмуватися під час занять. Тоді й почав розвивати гнучкість.

Уперше виступав на іграх КВК у Херсонському державному університеті, де вивчав іноземну філологію. А потім подумав, що на цьому можна заробляти.

В Україні платили небагато, тому подався за кордон. Працював у Польщі, Німеччині, Італії, гастролював у Китаї. Однак після закінчення контрактів вирішив повернутися на батьківщину.

— Мені 27 років, тому виступати вже важко. Скоро, мабуть, покину це заняття. Продаватиму артистів. Маловідомим, але талановитим допомагатиму знайти роботу за кордоном, — пояснює Тарас.

У столичних клубах за годинний виступ Надточій отримує до $500. За кордоном платять удесятеро і навіть у 100 разів більше.

— Поза виступами майже не показую трюків. Це неетично. Ексклюзивні номери можна демонструвати тільки на ексклюзивних вечірках. Знімати на камеру чи фотографувати їх не дозволяють, — розповідає Тарас.

Минулого літа він виступав у Ялті. До зали прийшов президент України Віктор Ющенко.

— Я навіть і не знав, що він буде. Після концерту Ющенко підійшов до  артистів, поспілкувався. Без охорони. Було приємно.

Щодня Надточій тренується не менше ніж шість годин. Допомагає дружина, 25-річна Вікторія. За кордон вони завжди їдуть удвох — Тарас обов"язково прописує цей пункт у контрактах. Вікторія скаржиться, що постійні переїзди впливають на особисте життя. Каже, що хоче народити дитину. І додає: знайомі впевнені, що малюк з"явиться на світ незвичним способом. Приміром, закрутить ноги.

Зараз ви читаєте новину «Найгнучкіший європеєць поселиться в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі