субота, 08 грудня 2007 07:06

Найбільше зброї здали в Києві та на Донеччині

Понад 4,5 тис. одиниць зброї добровільно здали українці протягом минулого місяця. У листопаді по всій Україні тривав місячник добровільної здачі зброї.

— Люди більше здавали мисливську неробочу зброю. Вона у них десь валялася на горищі. Залишилася ще від родичів, — каже Сергій Пархоменко із прес-служби Департаменту МВС. — Міліціонери пояснювали, що краще добровільно принести, бо коли її знайдуть — то це відразу стаття.

Найбільше зброї здали в Києві та в Донецькій області — по 338 одиниць. Найменше міліціонери зібрали на Чернігівщині, Кіровоградщині, Івано-Франківщині та Закарпатті.

— На Черкащині один чоловік на городі в себе викопав 23 гранати, 519 запалів до них і 26 снарядів. Прийшов у місцевий відділ міліції і здав усе це. А міг і продати десь, — зауважує Сергій Пархоменко.

Цього року українці добровільно позбулися на півтори тисячі більше одиниць зброї, ніж торік. Серед усього — 305 зразків вогнепальної: автомати, пістолети й навіть снайперські гвинтівки. Торік їх було на 200 менше.

Половину зданої зброї планують зареєструвати й перепродати. Решту знищать.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше зброї здали в Києві та на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі