вівторок, 19 січня 2016 00:50

Найбільше хворіють чоловіки від 30 до 48 років

— Захворіла на цвинтарі, коли ховала друга. Було холодно, дуже змерзла в ноги, — каже вінничанка 30-річна Юлія Піскунова. — Температура піднялась до 38 градусів. Я випила гарячого чаю з медом і лягла спати. До ранку почався сильний кашель. День полежала вдома, краще не ставало. Почало боліти в грудях. Родичі змусили піти в лікарню. Зробили флюорографію.Виявилось, що маю бронхіт з ускладненням. Дуже погано почувалася, постійно хотілося спати. Навіть супу не могла з'їсти. Рятувалася трав'яним чаєм з лимоном та шипшиною. Боліли м'язи на руках і ногах. Кашляла так, що аж груди від гуркоту розривалися. Коли поверталася на спину, прокидалась. Не могла заснути, поки не з'їдала ложку меду.

Юлія Піскунова збиралася лягти в лікарню, але лікарі відмовили. Пульмонологічні відділення переповнені, тому лікування продовжила вдома. По 10 разів на день миє руки й ходить у масці, аби через слабкий імунітет не підхопити ще щось.

— Десь на четвертий день стало краще. Могла застелити ліжко, зробити чаю. З'явився апетит. За тиждень вийшла на роботу. Та досі почуваюся хворою. Якщо бодай трохи перемерзну, одразу горло закладає.

— Люди на нас ображаються, але у відділенні немає вільних місць, — коментує завідувач обласного лікувально-діагностичного центру 56-річна Галина Побережець. — Серед хворих найбільше чоловіків віком від 30 до 48 років.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше хворіють чоловіки від 30 до 48 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі