четвер, 15 листопада 2007 07:09

Нафтопродукти з Тузли збирають граблями

У Криму продовжують очищувати від нафтопродуктів берегову смугу острова Коса Тузла та водної поверхні Керченської протоки. 11 листопада під час шторму в море потрапили 1200 т мазуту з танкера "Волгонефть-139", що розколовся навпіл.

Забруднено 6 км узбережжя й близько 300 м углиб острова.

— Ми її збираємо граблями та вилами. Всі тепло вдягнені, бо дуже прохолодно. Та ще й вода менше 10 градусів, — кажуть у прикордонній заставі "Тузла". — Очистили вже 175 метрів берегової смуги. За кілька днів приберемо все. Дуже тяжко розгрібати, бо ноги провалюються в багнюку. Працюють КамАЗи та екскаватори.

Після аварій суден під час шторму 11 листопада до акваторії Чорного моря потрапило близько 7 тис. т сірки. Але в МНС запевняють, що суховантажний корабель щільно закритий. Його підніматимуть, коли море заспокоїться.

Екологи кажуть, витік нафтопродуктів може спричинити екологічну катастрофу. Риби та дельфіни часто мігрують Керченською протокою. Нафтопродукти можуть потрапити в їхній організм, тоді риба не зможе розмножуватися.

Острів Коса Тузла розташований у Керченській протоці. На Тузлі є пансіонати Керченського торгового порту й риболовецького комбінату. Нині людей там немає.

Зараз ви читаєте новину «Нафтопродукти з Тузли збирають граблями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі