пʼятниця, 25 липня 2008 07:11

На Закарпатті біля смітників чергують контролери

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Щодня в Ужгороді працівники житлово-комунальних підприємств і дільничні інспектори стоять біля міських смітників. Вони не дозволяють викидати сміття тим мешканцям, які не уклали з комунальними службами угоди про вивезення непотребу.

— Контролери періодично підходять до баків. Чергують біля одного смітника по 10–15 хвилин, потім ідуть до іншого, — розповідає 38-річна Олена Гойда з управління міського господарства Ужгородської міськради. — Так боремося з боржниками. Майже третина мешканців відмовляються платити за сміття. Люди не можуть зрозуміти, що смітники "на шару" закінчилися.

Жінка, яка не захотіла назвати своє ім"я каже, що люди ховаються, чекають поки контролери підуть, а потім викидають пакети.

— Комунальники порозвішували оголошення, що біля контейнерів буде муніципальна дружина стояти. Та я нікого не бачила, одні бомжі біля смітників. — каже пенсіонерка Світлана Осіна, 69 років, яка живе на вул. Собранецькій. — Я щомісяця справно плачу за винесення відходів.

Із початку цього року закарпатці за вивезення сміття заборгували комунальникам 800 тис. грн. Ці гроші мали б іти на заробітні плати працівникам житлово-комунального підприємства.

Відтепер ужгородці мають виносити сміття з абонентською книжкою — де вказано, що сплатили вчасно. Якщо книжки немає, непотріб повертатимуть власникові. За вивезення сміття мешканці Ужгорода сплачують найбільше в Україні — 4,99 грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті біля смітників чергують контролери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі