середа, 18 липня 2007 07:00

На військових навчаннях підірвався солдат

На полігоні Широкий Лан, що на Миколаївщині, минулої суботи підірвався 19-річний рядовий Сергій Булла. Хлопець розбирав боєприпаси, не дотримуючись правил безпеки.

Снаряд вибухнув на військових навчаннях "Сі Бриз-2007", які почалися 9 липня. Туди з"їхалися військові 14 країн, серед яких є члени НАТО. Від України беруть участь підрозділи сухопутних і військово-морських сил.

Разом із Сергієм Буллою боєприпаси оглядав 20-річний товариш. Він також постраждав, але менше. У Булли травмовані грудна клітка і статеві органи. Його прооперували і відправили для подальшого лікування в Одесу.

— У двох військовослужбовців влучили осколки. У них несерйозні поранення, — кажуть у прес-службі Міністерства оборони. — Зараз хлопці в лікарні. За словами лікарів, загрози їхньому життю немає.

Навчання "Сі Бриз" проходять щороку, починаючи з 1997-го. Цього разу солдати вчаться боротися з терористами і вести бойові дії з ворогом з боку моря.

Проти навчань постійно виступають місцеві комуністи. Разом із активістами громадської організації "Единое Отечество" вони встановили намети біля Одеського порту. Близько півсотні учасників акції протесту проводили хресну ходу та молитовне стояння проти навчань, які закінчаться 21 липня.

Торік комуністи, прогресивні соціалісти і представники Партії регіонів зірвали навчання "Сі Бриз" у Феодосії.

Зараз ви читаєте новину «На військових навчаннях підірвався солдат ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі