пʼятниця, 04 лютого 2011 05:30

На вечір із Ліною Костенко розкупили всі квитки

За три дні в касах Львівського драматичного театру ім. Заньковецької розкупили квитки на зустріч із поетесою Ліною Костенко, яка відбудеться 15 лютого. Захід проводять у рамках всеукраїнського туру. В усіх містах запрошення безкоштовні.

Квитки продавали за ціною від 30 до 100 грн. Місцеві влаштували скандал. Мовляв, керівництво театру хоче нажитися на приїзді письменниці. В ситуацію втрутився голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, 46 років. Доручив чиновникам обласного управління культури з'ясувати, чому так сталося.

— Подивіться, який обідраний той театр, — говорить студент Микола Трофимук, 20 років. — Перед туристами стидно. Держава їм грошей не дає, мусять якось викручуватися.

— Із 1989 року всі вечори "заньківчан" є платними. Будь то в нас у гостях президент чи письменник, — розповідає 51-річний Андрій Мацяк, директор закладу. — До мене вчора зателефонував директор Рівненського театру. Сказав, ми молодці, що продаємо квитки. Мовляв, так зможемо контролювати потік людей, які хочуть потрапити на вечір. У Рівному роздавали безкоштовні запрошення. То ж там просто була навала. Знехтували всіма протипожежними заходами.

Зібрані за вечір кошти планують витратити на постановку нової вистави головного режисера театру Федора Стригуна — "Невольник" за п'єсою Марка Кропивницького. Також виплатять гонорар Ліні Костенко.

Безкоштовні запрошення продавали за 200 гривень

31 січня Ліна Костенко провела творчий вечір у Києві. Біля столичного театру ім. Франка о 19.00 зібралися півтори сотні охочих подивитися трансляцію на екрані. Безкоштовних запрошень на всіх не вистачило.

— Люди з шостої ранку під театром за ними стояли, — говорить Любов Іванівна, 43 роки.

Через годину після початку зустрічі чоловік у сірій дутій куртці пропонує запрошення за 75 грн. Каже, що при вході продавав по 200. Виступ письменниці люди на морозі дивляться 2 год.

Після виступу черга по автограф сягає коридору. На сцену виходить Юлія Тимошенко. Фарбована блондинка у натовпі під сценою вигукує:

— Ну это же ганьба! Почему она не стоит в очереди?

— Нехай за вас півкраїни проголосує, тоді й поговоримо, — заспокоюють її ті, що поряд.

— На вулиці побачила кількох людей, які дуже нагадують головних героїв книжки Костенко. Патріотичні, наївні, стоятимуть за ідею, — говорить студентка Тетяна, 20 років. — А другорядні герої сиділи в залі на почесних місцях.

Олена ПАВЛОВА

Зараз ви читаєте новину «На вечір із Ліною Костенко розкупили всі квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі