четвер, 21 лютого 2008 07:04

На українсько-польському кордоні заблокували рух

У вівторок півсотні людей заблокували в"їзд до пункту пропуску Рава-Руська на українсько-польському кордоні. Утворилася черга з кількох десятків машин. Деякі водії розвертаються та їдуть до інших пунктів пропуску.

Жителі Жовківського та Яворівського районів вимагають прискорити підписання угоди між Україною та Польщею про спрощений перетин кордону.

— При мені пропустили лише автомобіль до Польщі, бо там була 2-місячна дитина, — розповідає Антон Харук, 49 років, заступник голови Жовківської райадміністрації. — Ще вдалося переконати, аби пропускали машини з будівельними матеріалами до пункту пропуску, там іде будівництво.

Минулого тижня жителі прикордонної зони блокували пункт пропуску Краковець.

У четвер українська делегація має вирушити до Польщі на третій, завершальний, етап переговорів про малий прикордонний рух. Очікується, що угода буде підписана наприкінці лютого. До 50-кілометрової прикордонної зони увійдуть міста Червоноград, Яворів, Сокаль і Жовква. Спеціальне посвідчення зможуть отримати особи, які живуть у прикордонній зоні не менше ніж три роки. Коштуватиме воно 20 євро. Інваліди, діти та пенсіонери зможуть отримати його безплатно.

Зараз ви читаєте новину «На українсько-польському кордоні заблокували рух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі