вівторок, 14 жовтня 2008 07:07

На Сумщині знесуть усі пам"ятники Леніну

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У місті Ромни Сумської області на днях знесуть останній пам"ятник Леніну.

— Ми вже три знесли. Це останній, — каже заступник мера міста Ромни Валерій Шпичка. — Але ми їх не розвалюємо, акуратно демонтуємо та передаємо в музеї. Масових протестів проти демонтажу не було. Але є такі прогресивні соціалісти. Вони агресивно поводяться. Плакати ганебні малюють.

За словами Шпички, монумент мали б знести раніше, але мав прийти дозвіл із Міністерства культури України. Цей монумент ще значився в пам"ятниках архітектури.

— Я не заспокоюся, поки не знесу їх усі, — каже "ГПУ" заступник губернатора Сумської області Олег Медуніца. — Пам"ятників Леніну не менше 100 залишилося. За півроку демонтували 28. І так надалі жваво працюватимемо. Раз у тиждень я напрягаю голів районних адміністрацій, щоб вони продовжували цю справу.

У Сумській області залишилося приблизно 140 пам"ятників комуністичним вождям. Планують знести монументи Леніну, Кірову, Свердлову. Замінять і радянські назви вулиць. Уже перейменували 155.

Медуніца каже, що невдоволені від таких подій лише комуністи та прогресивні соціалісти.

— Як десь вітер здує пам"ятник, так комуністи вже тут як тут, плачуть, — каже він. — Листи пишуть.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині знесуть усі пам"ятники Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі