вівторок, 17 листопада 2015 07:30

На слуханнях про перейменування вулиць побилися

Бійкою закінчилися загальноміські слухання про перейменування вулиць у Харкові. Ввечері 11 листопада в концертному залі "Україна" зібралися майже 500 городян. Мали обрати назви замість тих, що підпадають під закон про декомунізацію.

Щойно захід розпочався, на сцену вибігла група молодих людей, переважно в камуфляжі. Охоронці спробували виштовхати їх надвір. Зчинилася бійка, трьом розбили носи.

— Спочатку ми зафіксували порушення при реєстрації лічильної комісії. Її призначив голова Ігор Терехов. А мали б вибирати з-поміж людей, — каже харків'янин Роман Сухоруков, 29 років. — У залі було багато бюджетників, яких зігнали сюди зі всього міста. Вони мали голосувати за вказівкою. Але найпротивніше — хочуть залишити старі назви Дзержинського та Фрунзенського районів.

Слухання перенесли. На який час — оголосять у вівторок. Якщо їх знову зі­рвуть, вулиці перейменовуватиме міськрада без участі громадськості, заявив Ігор Терехов.

Робоча комісія розглянула дві тисячі запропонованих назв для 172 провулків, вулиць, проспектів, площ, районів і станцій метро.

Зараз ви читаєте новину «На слуханнях про перейменування вулиць побилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі