середа, 24 вересня 2008 07:07

На Слобожанському ярмарку послів пригощали самогоном

Автор: фото: УНІАН
  Продавець переливає самогон у пляшку з написом ”Первачок” на Слобожанському ярмарку. Харків, 21 вересня 2008 року
Продавець переливає самогон у пляшку з написом ”Первачок” на Слобожанському ярмарку. Харків, 21 вересня 2008 року

У неділю в Харкові закінчився Великий Слобожанський ярмарок. Він тривав два дні на майдані перед виставковим центром "Радмір Експохолл". У відкритті взяли участь керівники області, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, посли інших зарубіжних країн, офіційні делегації з Польщі та В"єтнаму.

На майдані й прилеглих вулицях торговці розгорнули 250 наметів. На ярмарок приїхали представники Запорізької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Миколаївської областей, Криму та Києва. А також підприємства з Росії.

На ярмарку торгували сільгосппродукцією. Зокрема, овочами та фруктами, живою рибою, птицею, поросятами. Також м"ясними й молочними продуктами, хлібобулочними й кондитерськими виробами, медом, безалкогольними напоями, крупами, цукром. Торгували й непродовольчими товарами: парфумами, миючими та фармацевтичними засобами, швейними та трикотажними виробами, одягом, взуттям, будівельними матеріалами, побутовою технікою.

На ярмарку готували страви слобожанської кухні. Ними пригощали гостей. Смажили шашлики. Показували, як гнати самогон. Консулам, послам, радникам посольств співали народні ансамблі, наливали їм самогону.

У міськраді кажуть, що цьогорічний ярмарок зібрав найбільше учасників. Було 83 народних майстри. Для них зробили окреме містечко умільців усіх районів і міст області. Воно користувалося найбільшою увагою гостей.

Цього року на ярмарок завезли продукції на 5,2 млн грн. Кожного дня приходили майже 40 тис. людей.

Великий ярмарок започаткували в Харкові ще 1659 року. Традицію відновили 2000-го.

Зараз ви читаєте новину «На Слобожанському ярмарку послів пригощали самогоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі