четвер, 14 червня 2007 07:02

На показі молодих дизайнерів моделі ходили босоніж

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Модель киянина Валерія Омельченка на конкурсі молодих дизайнерів ”Сезони моди — погляд у майбутнє”. Він представив колекцію в іспанському стилі. Чи не кожна модель має аксесуари — мечі та батоги. Одяг пошитий з червоно-чорного атласу. Короткі спідниці з в
Модель киянина Валерія Омельченка на конкурсі молодих дизайнерів ”Сезони моди — погляд у майбутнє”. Він представив колекцію в іспанському стилі. Чи не кожна модель має аксесуари — мечі та батоги. Одяг пошитий з червоно-чорного атласу. Короткі спідниці з в

У столичному виставковому центрі "Екко Інтернешнл" пройшов восьмий конкурс молодих дизайнерів одягу "Сезони моди — погляд у майбутнє". У фінал вийшли 25 колекцій зі 103 заявок. Свої роботи міг показати будь-який модельєр до 24 років.

Модний показ присвятили чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Крім  п"яти костюмів, кожен дизайнер розробив футболку "Київ приймає Євро-2012". Їх показували у холі. Подіум нагадував стадіон: його вистелили справжньою травою. Тому більшість учасників виходили босоніж. Моделям на підборах було дуже незручно дефілювати. Шоу вів коментатор спортивної програми каналу "1+1" Євген Зінченко.

Конкурсанти приїхали до Києва з 18 міст. Дизайнерки зі Львова Антоніна Василик та Христина Малець показали сукні, які слід одягати разом з атласними чи цупкими капроновими легінсами. Киянка Вікторія Короленко та Алла Шевель із Дніпропетровська запропонували блузи-корсети з широкими рукавами на манжетах. Виріз майже повністю відкриває плечі та груди.

Найпомітніша спільна риса молодіжних колекцій — багато головних уборів.  

Зі Львова привезли беретики, плетені гачком, з кутасиками, що висіли, як дреди-косички. Київська дизайнерка Олена Бабченко зовсім маленькі беретики одягла на моделей навскоси. Вона прикрасила речі клубочками плутаних ниток. Варвара Василенко з Києва зробила великі капюшони, які широкими складками спадали на спину і ховали поставу. Киянка Алла Стафюк на маленькі шапочки з трикотажу нашила орнаменти-лабіринти.

— Журі вирішило, що перемогу отримала спільна колекція киянки Юлії Герасько та вінничанки Марії Кушнір "Загублені", — каже голова журі, столична дизайнерка Лілія Пустовіт. — Хоч мені найбільше сподобалася морська колекція  Олени Пржонської з Києва.

Переможниці отримали стипендію "Белл Інтернешнл". Вони на два тижні поїдуть учитися дизайнерської справи до Великої Британії.

На молодіжний показ прийшли актриса і телеведуча 35-річна Сніжана Єгорова та співачка Світлана Лобода, 25 років. Але вони залишили зал до завершення шоу.

Зараз ви читаєте новину «На показі молодих дизайнерів моделі ходили босоніж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі