вівторок, 01 грудня 2015 00:15

На Подолі знесли авторинок

У Подільському районі на вул. Межигірській комунальники тракторами знесли авторинок площею 5 тис. кв. м. На його місці мають збудувати вихід із метро.

— Авторинок був незаконним. Розміщений на землі, яку ще 2008 року місто викупило за 50 мільйонів гривень. Тут будуватиметься вихід із метро, яке курсуватиме Подільсько-Воскресенським мостом і далі на Троєщину. Земля фактично належить метрополітену, — каже 24-річний Іван Кліпа, директор комунального підприємства "Київблагоустрій". — Коли ринок зносили — приїхали люди, які його будували. Серед них — колишній депутат Київради від "Блоку Леоніда Черновецького" Олексій Самохін. Почав стріляти вгору з травматичного пістолета. Його затримала поліція.

Він каже, що має оригінал свідоцтва на право власності на землю й необхідні для будівництва ринку дозволи.

Прокласти метро на Троєщину збираються із 2008-го, але початок робіт відкладають через нестачу фінансування. 2014 року мер Віталій Кличко пообіцяв добудувати четверту гілку метрополітену за п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «На Подолі знесли авторинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі