субота, 15 грудня 2007 07:13

На пляжі в Коктебелі знайшли боєприпаси для гранатомета

Поблизу селища Коктебель у Криму вранці у вівторок знайшли ящик із запалами і боєприпасами для гранатомета.

— Я в цей час саме перевіряв базу прокату плавзасобів, — розповідає 40-річний сторож. — Побачив дивний предмет на березі. Це був дерев"яний ящик зеленого кольору. Імовірно, вночі викинуло хвилею на берег. Коли я його відкрив,  усередині лежали дивні предмети, схожі на снаряди. Усі були запаковані в целофан.

На місце виїхали оперативна група рятувальників, міліція і працівники СБУ. Фахівці ідентифікували знайдені боєприпаси. В упаковці лежали запали й шість снарядів для гранатомета РПГ-7. Така зброя призначена для ураження бронетехніки.

Рятувальники Криму кажуть, що всі боєприпаси сучасного виробництва й були у відмінному стані. Нині працівники СБУ з"ясовують, кому належав ящик і для чого призначався його вміст.

— Це не можуть бути запали з Великої Вітчизняної війни, — кажуть у селищній раді Коктебеля. — Видно було, що вночі хтось загубив їх на пляжі або ящик якимсь чином випав із човна, а потім його хвилями викинуло на берег. Снаряди всі придатні до використання. Можливо, це морська контрабанда, яку не вдалося провезти.

Боєприпаси під охороною відвезли на полігон. Їх знищать сапери МНС Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «На пляжі в Коктебелі знайшли боєприпаси для гранатомета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі