вівторок, 07 грудня 2010 08:15

На передноворічні потяги розкупили майже всі квитки

Автор: фото: Юлія РАЗБОРОВА
  Черги біля кас на Південному залізничному вокзалі у столиці 3 грудня
Черги біля кас на Південному залізничному вокзалі у столиці 3 грудня

"Я сьогодні здав останній залік і на вихідні їду додому, у Вінницю. Одразу вирішив купити собі квиток на 30 грудня. Простояв у черзі півгодини. Радує хоча б те, що недаремно. Квиток придбав, але місце біля туалету. Вже передчуваю цю веселу поїздочку, але краще так, ніж взагалі нікуди не поїхати, — каже студент 21-річний Максим Мазур. У п'ятницю о 15.00 він стоїть біля каси на Південному залізничному вокзалі у Києві.

Попередні роки я не знав точно, чи здам сесію вчасно і відповідно не міг знати, коли зможу поїхати із Києва, — продовжує Максим. — Доводилося купувати квитки в останній момент. Якщо вільних місць не було, стояв у довгих чергах на маршрутку, щоб все ж таки бути в новорічну ніч з родиною. Бувало, доводилося лишатися у Києві і святкувати з друзями, бо не міг виїхати з міста.

— А я в прошлом году Новый год праздновала в поезде. Дочка с мужем и внуками живёт в Москве, я здесь одна. Они выслали мне деньги. Но перевод задержался и получила деньги вместо 28 числа, аж 30, — підходить 65-річна Любов Колісніченко. — Купила квиток на 31. І нічого страшного, що святкувала в компанії попутників. Все одно на Новий рік удома сама була б, а так Різдвяні свята провела з дітьми і внуками.

У довідці залізничного вокзалу розповіли, що на 29 і 30 грудня продали близько 80% квитків. Можна встигнути купити у плацкартні вагони. Купейних місць майже не залишилося. У період новорічних свят курсуватимуть 22 додаткових потяги. Сім з них призначила Південно-західна залізниця, шість — Придніпровська, три — Одеська, чотири — Південна, по одному — Львівська і Донецька.

Найпопулярнішим серед українців є західний напрямок — Львів, Івано-Франківськ, Ужгород.

— Ми із сім'єю новорічні свята завжди зустрічаємо на Закарпатті. А так як квитки у тому напрямку розкуповують найшвидше, то намагаємося викупити їх, як тільки вони з'являються в касах. Крім того, родина в нас велика і нам потрібно аж п'ять місць поруч. Цього року раніше приїхати за квитками не вдалося, тож доведеться мучитися у плацкарті, — розповідає Марія Решетнікова, 45 років.

До нас підходить чоловік років 35. Називається Андрієм:

— Якщо у касі квитків немає, завжди можна звернутися до провідниць. Вони охоче беруть "зайців". Але коштувати це буде вдвічі дорожче звичайної ціни квитка.

Спекулянтів, які продають проїзні документи, поки що не видно, зі слів охоронців вокзалу.

— Ми їх постійно виганяємо звідси. Вони ближче до свят з'являються.

Зараз ви читаєте новину «На передноворічні потяги розкупили майже всі квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі