середа, 04 лютого 2009 18:01

На митницях робитимуть рентгенівські знімки

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Сучасне рентгенівське обладнання передав для дев"яти митних пунктів пропуску через кордон посол Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

30 січня він відвідав митний пост "Рава-Руська" в Жовківському районі на Львівщині.

Там рентгенівські сканери встановлено на великих вантажівках "мерседес". Збоку до машини вмонтовано довгу й прямокутну рамку-рентген. "Мерседес" їде вздовж транспорту, який перевіряють, проводить рамку над ним, просвічує машину. Водій автівки в цей момент повинен вийти з кабіни.

— Це опромінення — як флюорографія. Тому рекомендовано відвантажувати тварин, яких перевозять, — каже "ГПУ" Роман Макар із прес-служби Львівської митниці. — Рентген можна використовувати і для перевірки легковиків, автобусів. Але  поки його використовують для великогабаритного транспорту. Зі сканерами митники швидше проводитимуть огляд машин, зменшаться черги.

За зображенням у кабіні "мерседеса" слідкує оператор. Сканер просвічує наскрізь будь-яку автотехніку та вантажні контейнери, аж до найгабаритніших, морських. Розпізнає зображення навіть через 30-сантиметрову стальну стіну. Вантаж техніка перевіряє за 5–10 хв.

На закупівлю сканерів для України Євросоюз виділив 13 млн 400 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «На митницях робитимуть рентгенівські знімки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі