пʼятниця, 23 серпня 2019 07:30

На місці смітника звели електростанцію

У селі Теребля Тячівського району на Закарпатті побудували сонячну електростанцію. Має потужність 10 мВт, займає площу 20 га.

– Складається з 44 тисяч панелей, п'яти трансформаторів і 198 інверторів, які постачають вироблену електроенергію в загальну мережу, – каже директор станції Іван Бокоч.

На станції роблять 13 місцевих: директор, головний інженер, технічні працівники, охоронці. Підприємство сплачує податки, зокрема й за оренду землі. Сприяє безперебійному електропостачанню 35 сіл і селищ у межах Тячівського, Хустського та Міжгірського районів у долині річки Теребля.

– Раніше на цю територію звозили сміття з сусіднього села, – розповідає голова села Теребля 29-річний Руслан Янчій. – Із будівництвом станції звалище ліквідували. Від електростанції в місцевий бюджет надходять гроші. Торік інвестор – підприємство "Геліос Стратегія" з Дніпра – перерахувало 1,31 мільйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «На місці смітника звели електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі