понеділок, 30 липня 2007 07:00

На місці "фосфорної" аварії посіяли траву

У п"ятницю віце-прем"єр Олександр Кузьмук, 53 роки, доповідав депутатам Львівської облради про ліквідацію аварії потяга з фосфором під Ожидовом на Львівщині.

— Ліквідація наслідків аварії завершена у встановлений президентом України десятиденний термін, — почав генерал. — За цей час 500 військових, рятівників, залізничників спеціальних загонів не отримали жодної травми. Я нині підпишу ліквідаційний акт. Уся територія на місці аварії очищена й буде передана сільській раді.

Депутати цікавляться, чому так погано інформували населення про пожежу.

— Я в жодному селі не знайшов шмат рельси і якийсь дрючок, щоби ним стукати і збирати людей, — каже Кузьмук. — Так, це Середньовіччя. Але й цього було би достатньо, щоб оповістити.

Після запитання депутата Євгена Павелка, який фосфор насправді горів, віце-прем"єр  здивовано дивиться в залу.

— Та на цистерні написано: "Жовтий фосфор" — і ніякої плутанини, — грізно говорить Кузьмук. — Я цей жовтий фосфор за 10 діб вивчив краще, ніж свою дружину за 34 роки.

Ешелон із залишками жовтого фосфору виїхав із України в п"ятницю ввечері. Потяг отримав статус спеціального, тому його маршрут засекретили. До Казахстану везуть близько 100 т забрудненої фосфором землі та води. На місці аварії насипали понад 5 тис. т інертного ґрунту та чорнозему, посіяли траву.

Зараз ви читаєте новину «На місці "фосфорної" аварії посіяли траву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі