вівторок, 22 липня 2008 07:11

На місці аварії у 20 разів більше норми нітратів

Неподалік села Покропивна Козівського району Тернопільщини витоком азотної кислоти забруднені 56 кв. м придорожньої смуги. У середу з кузова вантажівки вилилося кількасот літрів хімічної речовини. Водія та власника вантажу досі шукають.

— За результатами аналізу, вміст нітратів у ґрунті та повітрі у 20 разів перевищує норму, — розповідає Руслана Павлишина з обласної екологічної інспекції. — Це сильна неорганічна кислота. Добре, що не потрапила на городи, а то попалила б увесь урожай.

Азотна кислота при потраплянні в дихальні шляхи обпікає їх. Медики рекомендують пити свіже молоко. Воно вбирає шкідливі сполуки, крім свинцю. Можна також полоскати горло легким розчином соди.

— Небезпеки для людей у Покропивній немає. Аварія сталася поза населеним пунктом. До найближчої хати з одного боку 250 метрів, з іншого — майже кілометр, — каже Богдан Марків, 53 роки, з обласної санстанції.

Тим часом селяни скаржаться на здоров"я. Говорять, що печуть губи, горло.

Зараз ви читаєте новину «На місці аварії у 20 разів більше норми нітратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі