четвер, 31 січня 2008 07:09

На Маріуполь викинуло замерзле море

  Місцеві жителі фотографуються біля брил льоду на пляжі. Їх нікуди не вивозитимуть. Лід повинен розтанути
Місцеві жителі фотографуються біля брил льоду на пляжі. Їх нікуди не вивозитимуть. Лід повинен розтанути

Минулого тижня на узбережжя Азовського моря в Маріуполі Донецької області вітер викинув кілька тисяч кубометрів льоду. Великі брили поламали майже 60 гаражів для човнів.

— Був сильний вітер, і десь зламався лід. Він відколовся, і вітер поніс його до берега, — розповідає інженер аварійно-рятувальної служби МНС у Маріуполі Олексій Новохатський. — Шматки льоду по півметра. Є навіть метрові. Таке буває, коли замерзає море. Але гаражів  досі ще не ламало.

Лід винесло на лівий берег міста. У Маріуполі цей район називають "Пісчанка". Брили тут викладені вгору до 2 м. Море замерзле. Де-не-де на березі видно пісок, але більшість пляжу вкрита снігом та кригами.

— Наче в Антарктиді. Багато людей ходять туди фотографуватися. Сестра вислала фотки італійським друзям, а ті подумали, що це в соляних шахтах, — каже маріуполець Максим Кириченко.

Олексій Новохатський зауважує, що лід ніхто не вивозитиме. Він сам має розтанути, як і море:

— Але це буде десь у квітні, бо тепер морози. А гаражі від льоду люди вже вичистили.

Через те, що цьогорічної зими замерзло Азовське море, у льодах застрягали кораблі. 6 січня поблизу Бердянської коси, за 6 км від берега, у кризі зупинилося панамське вантажне судно "Атлантик Джой". Тоді ж, неподалік Керчинської протоки, застряг російський суховантаж "Волжський-14". Із Ростова до України він ішов із 4 тис. т сірки на борту.

Зараз ви читаєте новину «На Маріуполь викинуло замерзле море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі