субота, 16 серпня 2008 07:08

На людських кістках триває будівництво

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Жителі Лисянки на Черкащині кажуть, що в центрі населеного пункту під час будівництва в землі знаходять людські кістки. Людей обурює, що землю із рештками порозвозили по селищу.

— Між селищною радою та готелем місцевий підприємець будує двоповерхове приміщення. Перший поверх віддає під художньо-етнографічний центр, а другий забере під своє використання, — каже голова районної ради 33-річний Володимир Бесараб. — Я теж бачив там кілька кісток, але запевняти, що вони людські, не можна. Може, то собачі. На дослідження в нас немає 300 тисяч гривень. Узагалі розповідають, що весь центр — кладовище. Під час Коліївщини вирубали всіх козаків і захоронили тут.

Київський науковець Володимир Щербатюк, родом із Лисянки, каже, на місці будівництва в XV ст. стояла фортеця. Там були й поховання.

Для місцевого пенсіонера 58-річного Валерія Павленка людські кістки — не новина:

— Тут на розвилці доріг у центрі була церква. Її в кінці 60-х років зруйнували. Звісно, що там були й захоронення. То як розрівнювали, кістки валялися по всій Лисянці.

Зараз ви читаєте новину «На людських кістках триває будівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі