вівторок, 30 жовтня 2007 07:12

На Луганській шахті загинуло четверо людей

На шахті ім. 50-річчя СРСР у місті Красний Луч Луганської області в неділю загинуло четверо людей. На горизонті 717 м обвалилася порода.

Тут проводилися роботи з розширення виробництва. Трагедія сталася в лаві, яку лише будували. Серед загиблих — гірничі робітники Сергій Дємєнков та Ігор Путінцев і два працівники з Управління монтажно-демонатажних робіт Володимир Криловський та Андрій Костильов. Тіло Путинцева вдалося знайти в понеділок, о пів на третю вранці його підняли на поверхню.

Загалом на момент аварії в лаві перебували 11 робітників. Трьом із них удалося вибратися на поверхню самостійно. Ще чотирьох евакуювали з місця події рятувальники. Постраждалих госпіталізували в Краснодонську міську лікарню. Один гірник у важкому стані, ще троє — у стані середнього ступеня тяжкості.

— Ми всі були так здивовані аварією, просто не могли повірити. Поки лихо обминало стороною нашу шахту. Навіть пригадати не беруся, коли були нещасні випадки, — говорить робітниця шахти ім. 50-річчя СРСР Галина Покузієва. — У лікарні обов"язково мають бути гарні умови для постраждалих. По-іншому бути не може – це ж шахтарське містечко!

Її знайомий Микола Рябінін із Краснодона, механік 5-ї дільниці, отримав перелом обох ніг.

У понеділок губернатор Луганської області Олександр Антипов дав доручення вирішити питання щодо надання матеріальної допомоги родинам загиблих.

В обласній прокуратурі повідомили, що поки слідчі прокуратори вивчають особливості справи на місці трагедії. На основі висновків вирішать, чи відкривати кримінальну справу з приводу аварії.

Зараз ви читаєте новину «На Луганській шахті загинуло четверо людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі