пʼятниця, 21 березня 2008 07:11

На Київ можуть потекти стоки з Чернігова

Дві аварії протягом шести днів трапилися на каналізаційному колекторі в Чернігові. Нові можуть статися щомиті, каже начальник "Чернігівводоканалу" 50-річний Олександр Шкінь. Стоки можуть потрапити в річку Десну, воду з якої п"є Київ.

Деснянська водопровідна станція забезпечує питною водою житлові масиви Лівого берега столиці: Лівобережний, Харківський, Микільську Слобідку, Березняки, Русанівку, Воскресенський і частково Правого берега: Печерський, Солом"янку, Корчувате, Жуляни, Відрадний, Теремки.

— Десять років напірний каналізаційний колектор систематично прориває раз чи два на рік, — говорить Шкінь. — Але аварії 11 та 17 березня показали, що стан чернігівського колектора катастрофічний. Якщо аварія станеться вночі, та ще й у малолюдному місці, стоки можуть потекти в Десну.

11 березня колектор прорвало на вул. Толстого. На 150 м сталевої труби виникли тріщини й дірки завдовжки до 30 см. Колектор не витримав ваги ґрунту і провалився. Пластикові труби для ремонту везли з Києва шість днів. У цей час стоки переключили на другу, теж аварійну, гілку колектора. Доки ремонтували першу аварію, пристрій не витримав у іншому місці. 17 березня прорвало біля мазутосховища Чернігівської ТЕЦ. Там дірки на трубі сягали двох метрів у довжину.

На ліквідацію аварії міський голова Олександр Соколов, 47 років, розпорядився виділити 251 тис. грн з резервного фонду міського бюджету. Загалом на ремонт 4,1 км аварійної ділянки колектора треба 17,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «На Київ можуть потекти стоки з Чернігова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі