вівторок, 24 червня 2008 07:13

На Хмельницькій АЕС відключили енергоблок

О 22.56 минулої п"ятниці на Хмельницькій АЕС відключили енергоблок N1. Пошкодження мають усунути за два місяці, до 23 серпня.

— Ніякої аварії не було. Просто на станції запланували ремонт, — каже заступник головного інженера з ремонту Валерій Лисенко. — Уже затверджений графік роботи. Основне, що треба зробити, — капітальний ремонт реактора з повним вивантаженням ядерного палива та відновити циліндр високого тиску.

Окрім того, на енергоблоці відремонтують канали систем безпеки, гідравлічну систему, яка в разі аварії охолоджує реактор, та генератор на другому енергоблоці. Через плановий ремонт його відключили від електрики в неділю, 22 червня.

На станції запевняють, що рівень радіації на її території та в регіоні — в нормі. Нині на Хмельницькій АЕС працюють два енергоблоки з трьох. Загалом на чотирьох українських АЕС діють 10 із 15 енергоблоків. Ремонт роблять на других блоках Запорізької та Південно-Української АЕС, на третьому — Рівненської.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельницькій АЕС відключили енергоблок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі