Ексклюзиви
середа, 18 лютого 2009 18:04

На Херсонському машзаводі з"явилися гроші

У ніч на 13 лютого два десятки працівників Херсонського машинобудівного заводу намагалися виїхати з підприємства в бік центру міста на 10 комбайнах "Славутич". Їх зупинив і заблокував "Беркут" разом із солдатами внутрішніх військ.

Машинобудівники кажуть, що хотіли продемонструвати Херсону: завод живий і може працювати. А міліція пояснює свої дії так: мовляв, на негабаритній техніці не можна пересуватися вулицями.

— Усе-таки ми домоглися, щоб два комбайни проїхали містом, — каже "ГПУ" член профкому Леонід Немчонок, 42 роки. — Зараз вони стоять на площі перед держадміністрацією.

З його слів, власник підприємства Олександр Олійник отримав передоплату за два проданих комбайни у розмірі 920 тис. грн. І направив цю суму на погашення боргів із зарплати. Працівникам закрили борг за вересень і видали по 200–250 грн за жовтень. Продажем іще трьох машин займається "Украгролізинг".

— На сесії обласної ради в п"ятницю депутати погодилися виділити гроші на купівлю комбайнів для місцевих господарств, — веде далі Немчонок. — Тепер чекаємо комісію з Кабміну, яка розпочне процедуру банкрутства заводу і призначення санатора.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонському машзаводі з"явилися гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути