середа, 23 липня 2008 07:06

На Донеччині дороги патрулюють даїшники-дівчата

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Десять дівчат-інспекторів ДАІ почали працювати на автошляхах Донеччини. Вони просять водіїв користуватися ременями безпеки та вчасно включати ближнє світло фар.

Дівчата працюють разом із чоловіками-інспекторами переважно по п"ятницях та вихідних.

— У ці дні машин на дорогах найбільше, особливо у південному напрямку. Дівчата-інспектори працюють на дорогах у Маріуполі, Слов"янську та в Донецьку, — кажуть у прес-службі управління ДАІ Донеччини. — Вони більше спілкуються із водіями та пасажирами. Розповідають їм, наскільки важливо користуватися ременями безпеки, а водіям включати світло ближніх фар у сутінках. Роздають листівки-пам"ятки.

Дівчата перебувають на посту відповідно до графіку: по 6 годин на добу. Кажуть, що вони працюватимуть на дорогах і взимку. Мають форму ДАІ, але замість брюк — спідниця не вище 10 см від колін.

— Така акція запроваджена в Україні вперше. Якщо добре піде — підхоплять й інші регіони, — говорять в управлінні ДАІ. — Усе робиться задля зниження аварійності. Віднедавна діють інші методи. Це муляжі даїшників із машинами на трасах. Водії бачать їх здалеку і зменшують швидкість. І другий метод на Черкащині. Там водіїв, яких зловили п"яними за кермом, змушують патрулювати дороги разом з інспекторами. Щоб на власні очі побачили, що там робиться.

Даїшники кажуть, завдяки таким методам аварійність в Україні, порівняно з минулим роком, зменшилася на 17%.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині дороги патрулюють даїшники-дівчата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі