середа, 07 березня 2007 19:06

На Чернігівщині вовки нападають на домашніх тварин

Жителі сіл неподалік Чорнобильської зони в Чернігівській області потерпають від вовків. Особливо часто хижаки зустрічаються в Козилецькому, Ріпкінському та Чернігівському районах.

— Зараз уже немає тих скотомогильників, котрі раніше були вовчою кормовою базою. Їжу хижаку взяти нізвідки, от вони і йдуть до людей. Цього року відстріляли приблизно тридцять вовків, — розказує 55-річний Олександр Прокоп"єв, голова обласної організації товариства мисливців та рибалок.

Жителька села Ліски Чернігівського району 50-річна Любов Ворох розповідає, що звірі часто забігають у село.

— До мене додому не приходили. А сусідка прив"язала біля свого городу собаку, так вони забрали й з"їли. Голову тільки залишили, великий такий був пес, — каже жінка.

У сусідніх із Лісками Боровиках єгері застрелили п"ять хижаків. Селяни бояться виходити пізно ввечері на вулиці. Домашніх тварин закривають на ніч.

В обласному лісничому управлінні кажуть, поки що ситуація не загрозлива. Пояснюють, що в Чорнобильській зоні розвелося багато вовків. Оскільки їжі мало, кожного року тварини захоплюють 20–30 км нової території.

Працівники лісництва планують запропонувати підвищити винагороду за кожного вбитого вовка. Нині вона становить 100 грн. Однак гроші мисливці отримують нечасто.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині вовки нападають на домашніх тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі