Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 07:06

На Чернігівщині від сказу померли дві корови

У сільгосптоваристві "Надія", що в селі Конятин Сосницького району Чернігівщини, корови захворіли на сказ. Двох тварин уже довелося забити і спалити. Ще 90 зробили щеплення. На господарстві ввели карантин.

— Працівники корівника помітили, що одна корова якось дивно себе поводить: реве, слинить, падає, гризе стовпець. Викликали ветеринарну службу, — розповідає директор "Надії" Микола Кутько, 63 роки.

Ветеринари підозрюють, що корів покусала лисиця. Керівник господарства теж неодноразово помічав рудих і їхні сліди коло ферми. У корівнику є щілина, через яку скажена тварина могла пробратися всередину. Чотирьом працівникам уже зробили щеплення. Молоко з усього стада підприємству продавати заборонили. Ним поять телят. У корівнику спеціально поставили великий чан для кип"ятіння.

— Отаке горе нас спіткало, — бідкається Микола Кутько. — А восени не знали, як боротися з дикими кабанами. Ми планували зібрати врожай кукурудзи 250 центнерів з гектара, але з їхньою допомогою вийшло тільки 80 центнерів. Скоро весна. У мене вже душа неспокійна: де ж цього року сіяти кукурудзу?

За словами районного начальника управління ветмедицини Віталія Личика, 54 роки, вакцинацію всіх тварин дикої природи в районі проводили 2006 року. Розкладали по норах спеціальні брикети з вакциною. Та за два роки з"явилося невакциноване потомство. Тому випадки сказу стали траплятися частіше.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині від сказу померли дві корови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути