субота, 23 серпня 2008 07:12

Музей героїв Крут буде у восьми вагонах

Біля монумента героям Крут, що в Борзнянському районі на Чернігівщині, проклали залізничну колію. Привезли вісім вагонів початку ХХ ст. Їх назбирали по запасних коліях Укрзалізниці.

У шести вагонах розмістять музей — розвісять одяг війська Української народної республіки, речі солдатського побуту, документи. В інших двох буде охорона, кабінети працівників та кухня.

Експозицією опікується чернігівська міська громадська організація "Пласт-арт".

— Туристи приїжджають у голе поле, зимою вітер свище, проймає до кісток, — каже голова правління "Пласт-арту" Борис Дєдов, 51 рік. — Їм навіть чаю попити ніде. На 20 кілометрів навкруги — ні кафе, ні їдальні. А на солдатській кухні у вагоні можна буде зігрітися й поїсти гарячого. Так само персонал зможе нормально харчуватися.

Меморіальний комплекс охоронятимуть військовики або міліцейська державна служба охорони. Вартуватимуть по троє. З облаштованого купе спостерігатимуть за територією через 12 камер.

Спонсорську допомогу для створення музею надала партія "Наша Україна". Два роки тому на місці бою під Крутами встановили монумент-колону, викопали озеро у формі хреста. Тоді гроші дав голова "Індустріального союзу Донбасу" Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Музей героїв Крут буде у восьми вагонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі