середа, 23 липня 2008 07:05

Між Бродами і Стриєм уклали півтора мільйона тонн асфальту

Відкриття ділянки автодороги Київ—Чоп між райцентрами Львівщини Стриєм і Бродами відбулося в суботу. На подію приїхав міністр транспорту і зв"язку Йосип Вінський, 52 роки.

Довжина траси — 180 км. Ділянку від Бродів до Львова ремонтувала турецька компанія "Онур", від Львова до Стрия — македонська компанія "Граніт".

Роботи розпочали в жовтні 2005 року. Поклали 1,5 млн т асфальтобетону, відремонтували 2,4 млн кв. м асфальтобетонного покриття, побудували 180 автобусних зупинок і 77 км тротуарів.

Загальна вартість проекту — 138 млн євро, зокрема 100 млн — кредит Європейського банку реконструкції та розвитку.

— Не всі вірили, що закінчити роботи вдасться цього року, — каже Йосип Вінський. — Сьогодні Україна одержала нехай і невеличку частину, але якісної та швидкісної траси.

Жителі села Деревач Пустомитівського району влаштували пікет. Принесли плакати "Де зупинка Деревач?". Людям не подобається, що дорогу спорудили в об"їзд села. Нині їм потрібно йти 3 км до зупинки автобусів.

— Вашу проблему вирішимо в найкоротший термін, — пообіцяв голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, 42 роки.

Наступний етап робіт — капітальний ремонт дороги від Бродів до Житомира. Він обійдеться у 572 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Між Бродами і Стриєм уклали півтора мільйона тонн асфальту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі