вівторок, 14 березня 2017 05:40

Місто відмовилося від опалення газом

Будинки й комунальні установи Жовкви на Львівщині більше не обігріватимуть газом. Тепло отримуватимуть від спалення тирси і дерев'яних палет. Це перше місто в Україні, що повністю перейшло на опалення твердими відходами.

— Зараз котельня обслуговує 12 житлових будинків і 13 комунальних установ. Відмовившись від газу, заощадимо 2 мільйони гривень на рік. Це 20 відсотків міського бюджету, — говорить директор підприємства "Жовкватеплоенерго" Роман Курнат.

— Тверді відходи — найкращий варіант для України. Бо він безкоштовний. Навесні обрізатимуть дерева. Гілки можна використати як альтернативне паливо, — каже депутат Жовківської райради Ігор Муравський, 46 років. — Це не вугілля чи газ, які треба видобувати. Деревина є усюди. Проблема в іншому — жителям Жовкви продовжують надходити платіжки за опалення газом, хоча тепло отримують від спалення деревини. Сплачувати мають уп'ятеро менше, за законом.

У Жовкві мешкають майже 13,5 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Місто відмовилося від опалення газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі