четвер, 03 грудня 2020 07:10

Мінімальна пенсія зросла на 57 гривень

Із 1 грудня підвищили прожитковий мінімум. Для працездатних осіб на 73 грн — до 2270, для дітей до 6-річного віку зріс із 1859 до 1921 грн. Неповнолітнім 6–17 років нарахували 2395 грн замість 2318. Непрацездатним підняли із 1712 до 1769 грн.

Підвищення вплинуло на зростання соціальних виплат. Зросла мінімальна пенсія — з 1712 до 1769 грн. Максимальна на 570 грн — до 17 690.

— Це підвищення незначне. Його ніхто не відчує, — говорить економіст 56-річний Олександр Охріменко. — По-правильному, прожитковий мінімум в Україні має становити більш як 4 тисячі гривень. Але таку суму держава не потягне.

У грудні цифрові документи в додатку "е" почнуть визнавати банки при здійсненні фінансових операцій.

Укрзалізниця відновить 11 маршрутів у різні напрямки та запустить додаткові потяги на зимові свята. Більшість здійснюватимуть рейси Львів-Одеса, Київ-Херсон, Київ-Харків, Ковель-Львів, Київ-Черкаси.

Із 15 грудня до 17 січня зі столиці до курортного селища Славське Стрийського району на Львівщині — щоденно їздитиме швидкісний потяг "Інтерсіті". З Києва відправлятиметься о 6:00, прибуватиме о 13:16. У зворотний бік їхатиме о 16:20 і приїжджатиме о 23:57. Маршрут пролягатиме через Коростень, Підзамче, Львів і Стрий.

— Розвиток внутрішнього туризму залізничним транспортом залишається одним із пріоритетів для нашої компанії, — каже голова Укрзалізниці 56-річний Володимир Жмак. — В умовах пандемії залізниця — найбезпечніший вид транспорту. Працюємо над збільшенням привабливості поїздів — ремонтуємо вагони, встановлюємо камери, замінюємо поручні, облаштовуємо полички для мобільних телефонів та USB-розетки. Послуга попереднього бронювання квитків для групових замовлень знизилася із 200 до 80 гривень.

Із 1 грудня на 20% зросла плата за кабельне, супутникове й інтернет-телебачення. Базовий пакет коштуватиме щонайменше 99 грн.

— Подорожчання невелике. Це стандартна ринкова політика, — говорить медіаксперт Олександр Глущенко, 39 років. — Українські провайдери хочуть заробляти за рахунок абонплат і якісного контенту, а не купи рекламних замовлень. Плата за телебачення в Україні — одна з найнижчих у світі. Звичайно, варто чекати обурення деяких людей. Бо в нас люб­лять усе безкоштовне. Хто не захоче платити, може підключати приймач Т2. Однак для більшості абонентів не проблема докласти за послугу кілька десятків гривень.

У грудні Укренерго на 30% збільшить тариф на передачу електроенергії — до 312,76 грн/МВт-год. Вартість електрики для промислових споживачів та операторів систем, які її розподіляють, може зрости на 8–10%. Населення змін не відчує.

— Це мінімальна плата, яка дозволить покрити частину витрат підприємства. Становище не дозволяє утримувати тариф на колишньому рівні, — говорить голова правління Укренерго Володимир Кудрицький, 34 роки.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальна пенсія зросла на 57 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі