четвер, 10 травня 2007 07:06

Міліціонери знайшли 425 ікон вартістю мільйон доларів

Правоохоронці затримали в Одесі десятьох крадіїв церковної атрибутики. У злочинців вилучили старовинні ікони вартістю понад $1млн.

— Лише в нашій області за два роки вони обікрали 18 церков, — розповідає 29-річна інспектор рівненської міліції Олена Кузьменко. — Припускають, що в їхній колекції є крадені ікони з Росії, Молдови та Білорусії. Під час пограбування вони консультувалися по мобільному зі знавцем церковної атрибутики з Києва. Він радив їм, що варто брати, а що ні.

Засідку злочинцям правоохоронці з Рівненщини влаштували спільно з одеськими колегами. Усіх виконавців спіймали, однак скупникові вдалося втекти. Жодних імен не називають. Кажуть лише, що замовник переховується у Росії.

Під час обшуку в оселі злочинця знайшли 425 ікон. Деякі потрібно реставрувати.

Усю колекцію перевезли до обласного управління міліції в Рівному. Тепер туди приїжджають священики з Київщини, Житомирщини, Хмельниччини та Тернопільщини на впізнання ікон зі своїх храмів. Колегам з інших областей правоохоронці розсилають комп"ютерні диски з фотографіями образів.

— Частину викрадених ікон священики вже впізнали. Багато з них із Житомирщини. Забрати їх до храмів зможуть після закриття справи, — розповідає начальник УБОЗу Рівненської області Василь Коваль, 48 років.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери знайшли 425 ікон вартістю мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі