середа, 15 серпня 2007 07:06

Микола Панченко втопився на день народження

У понеділок у селі Худоліївка Чигиринського району на Черкащині ховали 21-річного Миколу Панченка. У суботу хлопець втопився у річці Тясмин, коли вчив свою дівчину плавати.

— 8 серпня, в середу, в Миколи був день народження. Святкування він переніс на вихідний день. Запросив до річки друзів із села, з Черкас. Усього було осіб тринадцять, — розповідає сільський голова 27-річний Роман Златковський. — Близько третьої дня Микола зі Світланою відпливли від берега. Ширина Тясмина в тому місці близько 12 метрів. За якийсь час він раптом виштовхнув Світлану на поверхню, а сам пішов на дно.

Дівчина почала кликати на допомогу. Першим рятувати друга кинувся 22-річний Максим Перевізник. Хтось викликав "швидку" й повідомив батька Миколи, приватного підприємця Віктора Панченка, 42 роки.

Хлопця знайшли за кілька метрів від берега, де глибина сягає 3 м. На березі дівчина з компанії, медик за освітою, робила Миколі штучне дихання й масаж серця. Та врятувати його не змогла. Бездиханного сина Панченко повіз у Червонослобідську районну лікарню під Черкасами.

— Батькові стало погано з серцем. Лікарі казали, що ледве вдалося привести його до тями, — говорить сільський голова.

На похорон зійшлися люди не лише з Худоліївки, а й із сусідніх Трушівець та Черкас. В обласному центрі Микола мав багато друзів. Від будинку Панченків до цвинтаря близько кілометра — усю дорогу труну  несли на руках його друзі. Однокласниці з технікуму встеляли дорогу пелюстками троянд.

Односельчани кажуть, що Микола з Світланою зустрічалися 2 роки. Через рік планували одружитися. Хлопець ніколи не пив спиртного. Світлана — сирота, її виховують бабуся з дідусем. У сім"ї Панченків залишився 17-річний син Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Микола Панченко втопився на день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі