пʼятниця, 06 липня 2018 05:16

"Ми допомагаємо влаштуватися на роботу"

Автор: www.lim.lviv.ua
  Ректор Львівського інституту менеджменту, професор Мирон Янків: ”Під час навчання даємо студентам якомога більше практичних навичок”
Ректор Львівського інституту менеджменту, професор Мирон Янків: ”Під час навчання даємо студентам якомога більше практичних навичок”

Із 12 липня у вузах починається вступна кампанія. Триватиме до 26 липня. За останні кілька років популярності серед абітурієнтів набувають такі освітні напрямки як менеджмент і маркетинг.

— Менеджмент — вміння керувати персоналом. Маркетинг — вивчення потреб ринку в товарах і послугах для збільшення прибутків підприємства. На таких спеціалістів є попит на ринку праці. Випускники цього фаху можуть працювати в міжнародних організаціях, на малих і великих підприємствах, — каже ректор Львівського інституту менеджменту професор Мирон Янків, 66 років. Він розповідає про навчальні програми й міжнародну співпрацю вузу.

У чому особливість викладання менеджменту й маркетингу у вашому вузі?

— Хоча ми приватний навчальний заклад, все ж дотримуємося всіх вимог Міністерства освіти і науки України. Робимо акцент саме на сучасну бізнес-освіту й практичні навички. Це дозволяє нашим випускникам після завершення навчання бути готовими до роботи в бізнес-середовищі. На кожній кафедрі є керівники практик. Вони мають бази, куди направляємо наших студентів. Нещодавно група магістрів повернулася з практики в Німеччині. Вони побували у торгово-промислових палатах, біржі дорогоцінного каміння, у компанії "Мерседес-Бенц" та інших підприємствах. Також наші студенти мають змогу безкоштовно відвідувати усі тренінги, які проводимо у бізнес-школі нашого інституту.

Як удалося налагодити співпрацю зі всесвітньо відомим підприємством?

— Сприяє відкритий у інституті три роки тому Українсько-німецький центр. Його основна мета — організація й проходження виробничо-ознайомчих практик наших студентів у Німеччині, проведення спільних конференцій, зустрічей і поїздок. Окрім цього, ми приймаємо в себе німецькі делегації та їхніх студентів. Влаштовуємо спільні наукові конференції, говоримо про українську економіку, інвестиційний клімат у країні, можливості реалізації міжнародних проектів в Україні.

При Інституті менеджменту працює Мала бізнес-школа. Розкажіть про неї.

— У ній навчаються діти від першого до одинадцятого класу. Для цього ми розробили спеціальні програми. Найменших вчать азів самопрезентації, розвивають пам'ять, логіку. Трохи старших — основ економіки та менеджменту, бізнес-планування і таємниць підприємництва, психології успіху. Для учнів старших класів — це своєрідна профорієнтація, вони є учасниками форумів юних підприємців. Бізнес-тренери орієнтують дітей, щоб ті зробили правильний вибір майбутньої професії.

А Бізнес-школа для дорослих — це що?

— Це додаткова так звана бізнес-освіта. Навчатися приходять люди, які мають вищу освіту, роботу, але хочуть мати знання в менеджменті й маркетингу. На тренінги їх набирають за результатами співбесіди. Після закінчення отримують сертифікат про закінчення Бізнес-школи при Львівському інституті менеджменту. Це одна з перших сертифікованих бізнес-шкіл у західних областях країни. Залежно від напрямку такі курси тривають від двох днів до трьох місяців.

Працевлаштуватися допомагаєте?

— Співпрацюємо з різними партнерами з економічного сектору. Це і приватні компанії, і державні установи. Протягом року звертаються різні фірми з переліком вакансій. Часом пропозицій більше, ніж студентів для працевлаштування. Ми допомагаємо влаштуватися на роботу нашим студентам-випускникам. Даємо такий супровід кар'єрного росту для них.

Який ліцензійний обсяг студентів цьогоріч?

— Майже 200 студентів. У нас навчання лише на контрактній основі. Діти з малозабезпечених сімей, сироти навчаються безкоштовно. Вони отримують від інституту грант і матеріальну допомогу. Також оплачуємо їм проживання в гуртожитках.

Усіх студентів забезпечуєте житлом у гуртожитках?

— Свого гуртожитку інститут не має. Але є підписані угоди з іншими вищими навчальними закладами Львова про стратегічне партнерство. У них передбачено проживання в гуртожитках наших студентів, які потребують житла.

На яку кількість спеціальностей відкрили набір на бакалаврат і магістратуру?

— Цього року проводимо набір на дві спеціальності бакалаврату — "Менеджмент" і "Маркетинг". У рамках спеціальностей є кілька спеціалізацій. На "Маркетингу" — "Е-маркетинг", "Рекламна діяльність" та інші. На "Менеджменті" — "Міжнародний бізнес" і "Територіальний менеджмент". Ті, хто стане студентами, зможуть навчатися за цими спеціалізаціями з 3-го курсу.

У магістратурі навчання проводимо за двома спеціалізаціями — "Менеджмент організацій і адміністрування" та "Бізнес-адміністрування". Навчання за спеціалізацією "Бізнес-адміністрування" відбувається за модульною системою один раз у місяць. За цією спеціалізацією можуть навчатися особи, які мають вищу освіту і досвід роботи в бізнесі не менше двох років.

Зараз ви читаєте новину «"Ми допомагаємо влаштуватися на роботу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі