четвер, 18 грудня 2008 17:27

Мера Ніжина затримали за хабар

Працівники Генеральної прокуратури затримали мера міста Ніжин на Чернігівщині Михайла Приходька, 50 років. Проти нього порушили кримінальну справу.

Міського голову підозрюють в одержанні хабара в розмірі $60 тис. Про це повідомив Сергій Бриль, начальник центру громадських зв"язків обласної міліції. Михайла Приходька затримали 15 грудня ввечері слідчі Генпрокуратури й департаменту з боротьби з економічними злочинами в момент передачі йому хабара.

Також затримано Віктора Приходька, рідного брата мера й директора комунального ринку Ніжина Анатолія Походню. Близько опівночі того ж дня мера мали доправити до столиці. У зв"язку із затриманням наступного дня в мерії зібралися керівники депутатських комісій і фракцій, заступники міського голови. Сергій Охонько, керівник однієї з депутатських комісій Ніжина, повідомив, що звернувся до міліції із запитом, де перебуває міський голова. Та відповіді йому не надали.

Ігор Сірий, 32 роки, торгує на міському ринку Ніжина.

— Якщо в нашому місті потрібно поставити торгову точку десь на центральній алеї або в іншому місці поза ринком, то однозначно треба платити хабар, — каже Ігор.

Підприємець додає, що більшість його знайомих не вважають мера чесним і порядним чоловіком:

— Дуже багато міської землі та заводів керівництво Ніжина продало київським підприємцям. Є враження, що гроші громади невідомо де крутилися. Дороги ремонтували по три-чотири роки. Та й робили це лише перед виборами.

Новина про затримання міського голови є головною в Ніжині. Її обговорюють у кафе, магазинах, біля кіосків. Більшість людей вважають, що тепер у місті оголосять перевибори. І що новий мер, напевне, теж братиме хабарі.

Михайло Приходько народився на Чернігівщині. Закінчив Ніжинське профтехучилище, працював бульдозеристом, 1981-го закінчив інститут водного господарства за спеціальністю інженер-гідротехнік. Працював майстром, інженером-геодезистом, виконробом. Мером його обирали чотири рази, уперше — 1994-го.

У Ніжині живе 74,6 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Мера Ніжина затримали за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі