вівторок, 28 вересня 2010 07:01

Мер Запоріжжя відмовився від посади

— У Запоріжжі відбулося рейдерське захоплення міської влади. На Карташова тиснули силовими методами. Правоохоронці останні кілька місяців постійно перевіряли діяльність мерії та її підрозділів, — каже 51-річний Микола Фролов, заступник голови обласної організації партії "Батьківщина", про відставку мера Запоріжжя Євгена Карташова.

У п"ятницю міська рада достроково припинила повноваження голови. Про свою відставку він сказав напередодні. Пояснив, що переходить на роботу до Міністерства закордонних справ. У 2000–2001 роках він очолював посольство України в Казахстані.

Євген Карташов, 68 років, працював мером Запоріжжя з 2003 року. До цього був головою облдержадміністрації. Має трьох дітей та чотирьох онуків.

— Євген Григорович — людина інтелігентна й порядна, наскільки можна бути порядним на цій посаді. Був не найгіршим міським головою, — пишуть в інтернеті відвідувачі запорізьких інформаційних сайтів.

— Время этого головы запомнилось как серая посредственность и невыполнение предвыборной программы (храню ее со времен выборов). И не жалко, пусть уходит, — відповідають опоненти прихильників Карташова.

Виконувачем обов"язків міського голови став Володимир Кальцев. Він очолює місцеву організацію Партії регіонів. У "Батьківщині" основною причиною відставки Євгена Карташова вважають прагнення "регіоналів" зробити мером свою людину.

— Володимир Кальцев тричі програвав на виборах Євгенові Карташову. За соціологічними даними, він не набрав би достатньої кількості голосів і на наступних місцевих виборах, — каже Микола Фролов.

Зараз ви читаєте новину «Мер Запоріжжя відмовився від посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі