пʼятниця, 23 лютого 2018 00:20

Медик Сабіна Галицька загинула від вибуху снаряда
2

Валерій Єгоров з  міста  Прилуки Чернігівської області командував відділенням розвідників у 57-й бригаді
Фото: WWW.FACEBOOK.COM
Сабіна  Галицька служила у медичній роті 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади

19 лютого в зоні бойових дій на Донеччині під час ворожого обстрілу загинув сержант Збройних сил України 28-річний Валерій Єгоров.

Служив командиром розвідувального відділення розвідувального взводу 57-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України. Під час виконання бойового завдання його групу бойовики ДНР обстріляли з автоматичного гранатомета АГС-17.

Народився 17 грудня 1989‑го в Прилуках на Чернігівщині. 2008 року закінчив місцевий гуманітарно-педагогічний коледж за фахом педагога-організатора. 2013-го — Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова. 25 грудня 2015-го підписав контракт із ЗСУ — втретє, кажуть у бригаді.

21 лютого з бійцем прощалися у Стрітенському соборі Прилук. Залишилися батьки й старший брат.

20 лютого під час ворожого обстрілу в зоні АТО на Луганщині загинула медик 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ 23-річна Сабіна Галицька.

— Була відкритою людиною і патріотом України. У бригаді її називали сонечком. Любили та поважали за стійкість і людяність, — кажуть волонтери.

Народилася в селі Бастова Рудня Ємільчинського району Житомир­щини. Навчалася в Новоград-Волинському медичному коледжі. Працювала акушером у дитячій лікарні села Бараші Ємільчинського району. Проходила службу в навчальному центрі "Десна". Згодом підписала контракт і стала військовою в медичній роті.

"Окупанти перейшли всяку межу у своїх звірячих вчинках. Учора під час надання цивільним медичної допомоги обстріляли наших медиків. Загинула людина з великим серцем — Сабіна. Ще одного бійця поранено. Вбивати жінок та мирних мешканців — усе, на що здатні окупанти", — написали на сторінці бригади в соцмережі. Залишилися батьки і брат.

Тяжку травму від вибуху ворожого снаряда отримав побратим Сабіни. Ще двоє — контужені.

Зараз ви читаєте новину «Медик Сабіна Галицька загинула від вибуху снаряда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі