вівторок, 04 грудня 2007 07:13

Мати винесла з вогню хворого сина

— Я прийшла з роботи вранці, бо була на нічному чергуванні. А тут мені дзвонять і кажуть, щоб я викликала "швидку" і пожежників. Говорять, у Галі хата горить, — розповідає 54-річна Тетяна Паламарчук із села Рихальське Ємільчинського району на Житомирщині.

У її сусідки 32-річної Галини Гарбовської минулої п"ятниці зранку загорілася хата. Коли жінка вийшла в магазин по хліб, син Віталік, 3 роки, взяв сірники й щось підпалив. Із ним сиділи 2-річні брати-близнюки Андрій і Богдан. Останній хворий на церебральний параліч.

— Віталік з Андрієм вибігли з хати босими, а Богданчик лишився, бо ж не може ходити. Добре, що хоч Галя так швидко з"явилася. Забігла в хату й якимось чудом знайшла ту дитину, — розповідає Тетяна Паламарчук. — Вона і кричала, і погано їй ставало, відкачували люди. Страхіття!

У сільраді розповідають, що боротися з вогнем пожежникам допомагали сусіди. Спочатку відрами поливали, а згодом почали виносити вцілілі речі. У хаті вигоріли дві кімнати й усі меблі.

— Помагатимемо жінці робити ремонт. Куди ж на зиму без хати лишиться? Із понеділка ходимо по селу, збираємо їй гроші, — розказує сільський голова Микола Чиж, 47 років.

Галина Гарбовська, окрім трьох менших синів, має ще 11-річну доньку Олену. Нині вона в декретній відпустці. Перед тим працювала на Рихальському маслозаводі поблизу села. Її цивільний чоловік 43-річний Микола Куліковський, батько трьох синів, їздить до Києва на заробітки.

Зараз ви читаєте новину «Мати винесла з вогню хворого сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі