вівторок, 24 лютого 2009 18:27

Мати і донька видурили 82 тисячі гривень

5 лютого міліціонери затримали  машину на трасі біля міста Червонозаводського в Полтавській області. Двох пасажирок-циганок звинувачують у шахрайстві.

— Зараз виясняємо, чим вони займалися ще в Сумській, Донецькій, Харківській, Луганській, Київській і Хмельницькій областях. За день ця група могла сколесити всю область, шукаючи жертв серед літніх і самотніх. Особливо чомусь любили Миргородський район, — розповідає Володимир Піскун, 35 років, заступник начальника Миргородського райвідділу міліції.

Затримані — мати й донька Цибульські: Наталія, 47 років, та 28-річна Надія. Живуть у Бахмачі на Чернігівщині. Аби їздити регіонами, винаймали таксі. За день роботи водієві платили тисячу гривень. Заходячи до літніх людей, жінки називалися контролерами електромереж, працівниками соцзабезу або покупцями горіхів та гарбузового насіння.

— Це було 27 січня зранку. Я снідала. Подивилася у вікно, біля повітки стоять дві женщини й мужчина, — згадує Софія Кулик, 77 років, із селища Комишня Миргородського району. Візитерки вимагали перевірити електролічильник, тому господиня відчинила комору. Одна шахрайка поколупалася прутиком у пломбі, попросила показати ще вимикачі.

— У нас чотири кімнати. Вони бігали, бігали, а потім кажуть: "Давай паспорт". Я винесла його зі спальні. Подивилися, одна говорить: "О, то ви голод і холод пережили!" А друга все по кімнатах бігає, ніби перевіряє виключателі та розетки. Далі вийшла, кивнула першій і мерщій із хати. Я у спальню, там у торбинці зберігала гроші й паспорт. А їх нема. Потім сообразила, що й до чого, — скрушно хитає головою Софія Семенівна. Цибульські викрали у жінки 4 тис. грн і $150.

Правоохоронці встановили на Миргородщині дев"ять епізодів шахрайств цієї пари. Жінок звинувачують у викраденні загалом 82 тис. грн. За раз цупили від 1500 до 20 тис.

Міліція обшукала квартиру Цибульських у Бахмачі. Знайшли багато засобів для фарбування волосся та гримування.

Зараз ви читаєте новину «Мати і донька видурили 82 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі