вівторок, 22 січня 2008 07:08

Матерям-героїням дадуть 5920 гривень

Цього року матерям-героїням виплатять по 5920 грн. Указ про одноразову винагороду, що має вдесятеро перевищувати прожитковий мінімум, підписав президент Віктор Ющенко, 53 роки.

— Його дають матерям, які належно виховують не менше п"ятьох дітей, — розповідає 45-річна Ольга Добовик із полтавської облдержадміністрації. — Медалі та посвідчення про присвоєння звання вручаємо на свята по три-чотири рази в рік.

Клопотання про присвоєння звання непрацюючим матерям до облдержадміністрації подає місцева влада. Працюючим — трудові колективи. Остаточне рішення приймає президент.

На Полтавщині за три останні роки звання матері-героїні присвоїли 56 жінкам.

Подружжя Тетяни та Павла Шкаровських із Полтави виховує 11 дітей. Звання героїні 50-річна пенсіонерка отримала торік у вересні. Її найстарша донька Євгенія вже має сім"ю, наймолодша Віта ходить до п"ятого класу школи N4. Їхній батько — пастир у протестантській церкві.

— Зараз ще п"ятеро дітей на нашому утриманні, двоє студентів. У місяць отримуємо 812 гривень допомоги як малозабезпечена сім"я, — говорить Тетяна Шкаровська. — По 100–200 гривень на дітей інколи дають на великі державні свята. Про цю премію чули по телевізору — чекаємо.

Порядок виплат розробляє Кабмін.

Зараз ви читаєте новину «Матерям-героїням дадуть 5920 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі