четвер, 17 січня 2008 07:10

Машину з-під льоду діставали рятувальники

Близько 10.00 у вівторок біля кафе-бару "Бочка" в Черкасах вишневий "Деу Сенс" провалився у Дніпро. Його власник 25-річний Андрій Каракай хотів покататися з друзями на кризі.

— Окрім водія, були два хлопці й дівчина приблизно їхнього віку. Вони проїхали на машині метрів зо десять. Коли авто провалилося, повискакували. Там глибина невелика, — розповідають у прес-службі обласного управління МНС. — Вони намагалися витягти автівку за допомогою іншої, але трос не витримав. Тоді викликали нашу службу.

Спочатку хлопці казали: намагалися переїхати на острів за 500 м від берега. Але згодом зізналися, що просто хотіли покататися машиною на льоду.

— Деякі люди катаються на джипах, легкових автомобілях, показують тут фігурне катання. Не думають, що якоїсь миті машина може провалитися під лід, — каже начальник черкаського рятувального підрозділу Юрій Кулініч.

Два роки тому поблизу села Коробівка Золотоніського району рибалки змогли витягти машину лише за допомогою трактора, розказують рятувальники.

— Треба розуміти, що на надійність льоду впливає не лише товщина, а й природні властивості. Зокрема, під час відлиги він раптово стає крихким, особливо в береговій зоні, — пояснює 41-річний рятувальник Костянтин Проценко. — Негативно впливає і підводна течія. Це їхнє щастя, що не встигли від"їхати далеко: не відомо, чим би могло закінчитися таке катання.

Легковика може витримати 20 см криги, а вантажівку — 30 см.

Зараз ви читаєте новину «Машину з-під льоду діставали рятувальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі