вівторок, 03 квітня 2007 18:00

Маршрутне таксі з пасажирами врізалося в стовп

  Десять пасажирів постраждали в аварії маршрутки №213 на вулиці Олени Теліги в Києві. Одна жінка померла в ”швидкій”
Десять пасажирів постраждали в аварії маршрутки №213 на вулиці Олени Теліги в Києві. Одна жінка померла в ”швидкій”

"Забудьте про цю аварію, — сказав директор приватного київського автоперевізника "Овчінікова". — Це навіть не обговорюється".

Представитися чоловік не захотів. Сів у своє авто і поїхав.

2 квітня близько 16-ї години на столичній вулиці Олени Теліги  розбилася маршрутка N213. Вона прямували від Петрівки до аеропорту "Київ". Машина вилетіла на бордюр і врізалася у залізобетонний стовп. Від удару електроопора впала. Лінія елекропередач опинилася на зустрічній смузі. Ліхтарі пошкодили машини, що якраз там проїздили, "мазду" та "фольксваґен".

— Я повертався зі школи, прийшов на зупинку Кирилівська церква, — розповідає 14-річний киянин Іван Комісаров. — Зайшов у маршрутку, заплатив. Однак до наступної зупинки ми не доїхали.

Після аварії хлопець та ще дев"ять пасажирів потрапили до шпиталів. Жінка, яка сиділа на передньому сидінні, померла в кареті "швидкої". Одна людина відмовилася їхати до лікарні.

— У пасажирів травми різного ступеня тяжкості, але загрози їхньому життю немає, — каже черговий столичної лікарні N17 В"ячеслав Чернявський.

У їхньому закладі перебуває сім постраждалих. Ще трьох госпіталізували до 9-ї лікарні, а Комісарова з переломами ніг доправили у травматологічне відділення "Охматдиту". Мати хлопця 39-річна Катерина Комісарова знайти офіс перевізника не може.

— Хочемо звертатися до суду та вимагати відшкодування. А вийти на дирекцію перевізника просто нереально, — зітхає жінка.

Одразу після аварії водій маршрутки втік. Пізніше чоловік повернувся на місце трагедії.

— Кажуть, що врізався через неуважність. Мовляв, повертав здачу пасажирові й не справився з керуванням, — розповідає один із водіїв цього ж маршруту.

Ще один свідок ДТП 37-річний Ігор Петров запевняє, що шофер уникав зіткнення з машиною, яка раптово вискочила перед ним.

Їхала маршрутка у крайньому правому ряду зі швидкістю щонайменше 80 км/год.

— Щоранку всі водії 213-го маршруту проходять медогляд, — запевняє один із них. — Якщо занедужав, знімають із маршруту. Також проводять техогляд.

Учора вранці правоохоронці прискіпливо оглядали кожну машину. Столичні водії говорять, що на тому місці аварії трапляються дуже часто і називають його "зачарованим".

У понеділок в Україні сталося 130 аварій. 8 людей загинули в ДТП, ще 169 — травмувалися.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутне таксі з пасажирами врізалося в стовп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі