пʼятниця, 12 вересня 2008 07:13

Марина Кубенко померла на власному весіллі

Автор: фото з домашнього архіву Віталія Вовка
  Хмельничанка Марина Кубенко за півроку до смерті. Дівчина відвідувала секції карате, дзюдо, гандболу і плавання
Хмельничанка Марина Кубенко за півроку до смерті. Дівчина відвідувала секції карате, дзюдо, гандболу і плавання

27 серпня у кафе "Лісова казка" за 8 км від Хмельницького святкували весілля 28-річна Марина Кубенко та Віталій Вовк, 27 років. На завершальному куплеті пісні "Я люблю тебя до слез" наречена раптом упала. Лікарі "швидкої" констатували смерть.

— На весіллі було 14 осіб, — згадує директор кафе 48-річний Ярослав Струпов. — Молодята й найближчі родичі. Замовили будиночок. Було десь годин шість вечора. Нєвєста мала хворобливий вигляд. Така худа. Лікарі казали, що в неї обірвався тромб.

— Пісня уже завершувалася, — згадує музика 27-річний Микола Насонов, який працює в кафе. — Женіх із дружкою підійшли замовляти пісню нєвєсті. Тут ми почули, як кричить якась жінка: "Боже, врятуй її ще раз!". Це була весільна мати нареченої.

Марині робили штучне дихання, намагалися "завести" серце. Батько Василь Кубенко ложкою тримав доньці язика, аби не задихнулася.

— Дивлюсь, а на шиї жилка засмикалася, — згадує Василь Федорович, 59 років. — У мене аж від серця відлягло. Думаю, все гаразд. Тут врач подивився мені в очі і помахав головою. Я все поняв. Хоч повірити не міг.

Судово-медична експертиза не називає остаточної причини смерті.

— Потрібно дочекатися результатів гістологічної експертизи, — пояснює виконувач обов"язків начальника судово-медичної експертизи Володимир Бортко. — У дівчини були явні хвороби серця. Певно, через стрес стався напад.

Марина родом із Хмельницького. Її мати померла 1995-го у віці 47 років, мала хворе серце. Дівчина працювала швачкою у підприємця. Із Віталієм Вовком кілька років жили разом. Він працює майстром деревообробного підприємства.

— Маринка завжди така спокійна була, — каже Лідія Ящук, 56 років, сусідка Кубенків. — Ніхто про неї поганого слова не сказав. Віталій щодня дарував їй квіти. Ми їм навіть заздрили.

Перед весіллям матері Віталіка приснився сон. Ніби мати нареченої копає яму, а там повно білих квітів

На території кафе "Лісова казка" стоять кілька дерев"яних будиночків. На кожному намальовано гномика — "Тишка", "Веселуна". Молодята гуляли в хатині "Чхайлика" — єдиного персонажу, який не усміхається.

— Перед весіллям матері Віталіка приснився сон, — продовжує Ящук. — Мати Марини копає яму, а там повно білих квітів. Так і сталося. Могилу вкрили живими квітами.

Марину поховали у весільній сукні.

— Досі не можу повірити, що доні немає, — плаче Василь Кубенко. — Вона ніколи не скаржилася на серце. Ходила на карате, гандбол, плавання, дзюдо. Спокійно ставала на мостік.

Протягом трьох днів після смерті Марини Кубенко кафе не працювало.

Зараз ви читаєте новину «Марина Кубенко померла на власному весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі