вівторок, 25 вересня 2007 07:08

Малолітні в"язні подарували президентові пейзаж

Минулої неділі президент України Віктор Ющенко, 53 роки, відвідав Бережанську виправну колонію для неповнолітніх у Тернопільській області.

У Бережанах утримують 185 хлопців 16–18 років, які скоїли крадіжки, вчинили розбої, вживали наркотики. Дев"ятеро сидять за вбивство.

— Я розумію: ви винесете звідси смуток у душі, але знайте, що ви гідні України, і в Україні нашій усе буде добре, — звернувся до в"язнів Віктор Андрійович.

Президент зауважив, що за останні 15 років різні терміни ув"язнення відбували 1,5 млн українців.

— Політика державного ГУЛАГу повинна бути припинена. Українське законодавство має адаптуватися до євростандартів, — підкреслює Ющенко.

Президент подарував вихованцям книжки, продукти харчування, спортінвентар і холодильник. До Києва Ющенко повернувся із пейзажем Бережан, який із листівки перемалювали засуджені Петро Ковальчук і Дмитро Дмитрієв. Підлітки відбували в колонії покарання за крадіжки, цього року закінчили школу, а напередодні приїзду глави держави звільнилися за зразкову поведінку.

Зараз ви читаєте новину «Малолітні в"язні подарували президентові пейзаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі