пʼятниця, 08 вересня 2017 06:05

Любов Голяк заборгувала за комуналку 199 тисяч гривень

Киянка 65-річна Любов Голяк за гарячу воду й тепло заборгувала 199 тис. грн. Стільки ж — іншим службам. Її загальний борг за комунальні послуги становить майже півмільйона гривень.

Любов Голяк має чотири квартири у 9-поверховій "панельці" на околиці міста. Всі на першому поверсі, обгороджені тамбуром. Вікна на балконі її квартири вибиті. Звідти видно купи ганчірок і одягу. У під'їзді брудно, поштові скриньки поламані, смердить. У жінки 12 дітей. Із двома живе в однокімнатці. Решта мешкають у дво- і трикімнатках.

— Я — мать-героїня. Два роки тому сплачувала за квартиру вчасно. Після смерті чоловіка стало важко, — розповідає Любов Голяк. Вона сива, коротко стрижена. Одягнена в чорні лосини й футболку, поверх — спортивна кофта. Розмовляємо у під'їзді. За дверима чути дитячий галас.

— Отримую 1800 гривень пенсії. Все віддаю дітям і внукам — комусь на проїзд, іншим у школу на булочку. Собі навіть на ліки не вистачає. Квартири отримала, коли працювала на заводі Антонова.

У цих квартирах зараз живуть 24 людини. Одна з доньок теж багатодітна, має восьмеро дітей. Платити за комуналку вони відмовляються, хоча дехто й працює. Щомісяця приходить рахунок на дев'ять тисяч гривень. Це з урахуванням субсидій. Жек постійно вимагає погасити борг. А де я візьму такі гроші? Київенерго подало на нас у суд. Якщо світло й воду вимкнуть, буде біда.

— Вони звикли жити "на шару". Ні за що не платять. Я теж пенсіонерка. Але щомісяця відкладаю на комунпослуги й на ліки, — говорить сусідка 70-річна Тамара Василівна.

— Усі особи працездатного віку в цій родині офіційно не працюють. Отримують допомогу від держави. Змусити їх влаштуватися на роботу ми не можемо, — каже Максим Бученко з департаменту соцполітики міськадміністрації.

Київенерго судиться із понад 400 киянами за 100-тисячні борги. Дехто живе в елітних багатоповерхівках на Печерську, кажуть у компанії.

Зараз ви читаєте новину «Любов Голяк заборгувала за комуналку 199 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі