четвер, 19 червня 2008 07:08

Любителі кактусів поїхали в Одесу

Автор: фото: Андрій УТЬОСОВ
  Кактуси на виставці-фестивалі продавали за ціною від 10 до 100 гривень
Кактуси на виставці-фестивалі продавали за ціною від 10 до 100 гривень

Колекціонери з усієї країни з"їхалися на вихідних на Куликове поле в Одесі на всеукраїнську виставку-фестиваль кактусів.

48-річна Наталія Елліс має найбільшу колекцію цих рослин у місті — майже 2 тис. Вона належить до активістів клубу кактусистів "Астеріас", який організував виставку.

— Все почалося зі школи, — розповідає жінка. — Аби придбати рослини, доводилося економити на пиріжках. Потім це стало звичкою. Такий собі кактусовий шопінг.

— Вирощувати кактуси — ціле мистецтво. Щоб виростити величезний із міцними колючками, треба щоранку розмовляти з рослиною, інакше вона зачахне від байдужості, — упевнений колекціонер із Запоріжжя Сергій Пташніков. — Незважаючи на поширену думку про непримхливість "колючок", рослини ці досить капризні й непередбачувані.

— Кактуси хоч і не дуже виразні, але ось бачу їх — й одразу настрій покращується. Хочу подивитися, як вони квітнуть, тому вирішила купити кілька, — каже відвідувачка Лариса Безбородько.

Нинішній фестиваль в Одесі — один із трьох, що проходять тут щорічно. Попередній був на початку травня. Наступний відбудеться в перших числах вересня.

Зараз ви читаєте новину «Любителі кактусів поїхали в Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі