четвер, 05 листопада 2009 07:15

Луїш Фігу заїхав до важкохворих дітей із подарунками

Автор: фото з сайту www.sport.bigmir.net
  Луїш Фігу у вівторок разом із дітьми-пацієнтами реабілітаційного центру в селищі Новосілки під Києвом
Луїш Фігу у вівторок разом із дітьми-пацієнтами реабілітаційного центру в селищі Новосілки під Києвом

У вівторок, напередодні матчу "Динамо"–"Інтер", зірка італійського футбольного клубу португалець Луїш Фігу розвозив у Києві подарунки важкохворим дітям. Роздавав клубну форму, сувеніри, м"які іграшки, зошити, ручки й пенали.

— Разом із прославленим футболістом приїхали генеральний директор "Інтера" Ернесто Паолілло й актриса Беді Мораті, сестра президента клубу, — каже "ГПУ" Яна Савчук, 30 років, координатор благодійного фонду "Запорука".

У Київській дитячій нейрохірургічній клініці італійців вразила зустріч із важкохворими малюками. Деякі з них чекають операцій із видалення пухлини мозку. Беді Мораті не стримувала сліз. У закладі запровадили суворий карантин. Тому передали все привезене керівнику клініки Юрієві Орлову.

Потім іще заїхали до реабілітаційного центру для онкохворих дітей в селищі Новосілки біля столичного масиву Теремки. Його фінансує фонд "Запорука". У центрі чекають на операції діти з усієї України, в яких діагностували ракові захворювання другої–четвертої стадій. Живуть там із батьками.

— Представників "Інтера" зустріли 20 дітей, — розказує Яна Савчук. — Зіграли для них виставу "Колобок", подарували кожному гостю зроблені власноруч ляльки-мотанки. Зустріч тривала дві години. Наймолодшим Луїш роздавав м"які іграшки. Старші отримали комплекти дитячої футбольної форми та клубні сувеніри. Залишав автографи дітям на футболках. Писав італійською, бажав швидше одужати.

"Інтер" передав фонду "Запорука" 300 комплектів дитячої футбольної форми. Усі роздадуть пацієнтам клініки дитячої нейрохірургії та центру в Новосілках. Окрім того, фонд отримав футболки з підписами гравців "Інтера", подарункові чашки. Ці речі "Запорука" виставить на аукціон на своєму сайті в Інтернеті. Виторг витратять на ліки для дітей. Два роки тому футболку з підписами футболістів іншого італійського клубу, "Рома", фонд продав з аукціону за 11,5 тис. євро.

— У Європі виліковуються близько 80 відсотків хворих на рак дітей. А в Україні відсоток одужань мізерний. Держава не купує обладнання й ліків. Доля бідних малюків залежить від того, чи знайдуть батьки та благодійні організації необхідну суму, — зауважує Савчук.

Зараз ви читаєте новину «Луїш Фігу заїхав до важкохворих дітей із подарунками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі