четвер, 18 жовтня 2007 07:12

Лучани не дали встановити рекламні щити

На вулиці Ковельській у Луцьку жителі навколишніх будинків на годину перекрили тротуари. Люди протестують проти нових рекламних щитів, які затіняють вікна квартир і погіршують аварійну ситуацію на дорогах.

Мешканці Ковельської вийшли на пікет, щоб заблокувати майданчик для встановлення нового біґборду. Рекламний щит хочуть монтувати на тротуарі посеред перехрестя. Конструкція розташована надто близько до житлових будинків.

— Цьогоріч на перехресті сталося шість аварій. Нині біґборд не лише закриватиме світлофор, але й зачіпатиме дроти повітряної електролінії, — каже житель сусіднього будинку Сергій Полохало, 67 років.

Після годинного пікету монтувальники щитів забралися геть. Жителі вулиці сподівалися на приїзд дирекції комунального підприємства "Луцькреклама", яке дало дозвіл на встановлення біґборду. Однак ті обмежилися телефонним дзвінком. Мовляв, усі міські інстанції затвердили монтаж нового рекламного щита. Наступного дня чиновники мерії таки вирішили відмовитися від біґборду на Ковельській.

Торік у грудні на вул. Рівненській рекламний щит ледь не вбив пішохода. Тріснула металева труба-тримач конструкції. Біґборд упав за кілька сантиметрів від 7-річної дівчинки, яка йшла до школи. Після цього випадку мерія наказала вказувати на щитах прізвища замовників та виконавців монтажу.

Зараз ви читаєте новину «Лучани не дали встановити рекламні щити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі