понеділок, 12 січня 2009 19:35

Лижників знімали з гори до вечора

Через пошкодження лінії електропередач на 20 хв. зупинилася робота підйомників спортивної бази "Динамо" на горі Тростян у Карпатах.

Сталося це минулого тижня. Підйомник розташований у селищі Славське Сколівського району Львівщини. На схилах вершини в цей час перебувало понад 200 туристів.

— Як тільки це трапилося, ми одразу включили аварійний дизель-генератор, — розповідає "ГПУ" директор бази Володимир Будулич, 35 років. — Швидкість руху підйомників знизилася з 2,2 метра на секунду до півтора. Тому затягнувся час спуску.

Роботу на Тростяні закінчують о 16.30, до настання темноти. Але того дня туристів знімали з гори до 19.15.

— Жодних скарг від відпочиваючих не надходило, — запевняє директор. — Вісім рятувальників і 12 працівників лижного патруля обійшли всі кущі на горі, аби ніхто не затримався.

— Крісла в підйомнику їздять з інтервалом трохи більше хвилини, — говорить любитель лижного катання Орест Ткач, 24 роки. — Якщо біля підйомника збирається людей 40, то черги доводиться чекати півгодини. Уявляю, що там творилося. Хоча аварії на Тростяні трапляються досить часто. Торік провисів у кріслі на підйомнику 15 хвилин.

Підйомники на Тростяні працюють з 1976 року. За підйом і спуск потрібно заплатити 30 грн.

— Торік проводили експертизу, — каже Будулич. — Уся техніка справна. Аварія сталася через те, що на нашу лінію впав високовольтний дріт, що належить залізниці.

Зараз ви читаєте новину «Лижників знімали з гори до вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі